Personporträtt på Hasseludden Yasuragi

Ett personporträtt är mer avancerat än en renodlad intervju. På den här kursen för redaktörer och skribenter arbetar vi med reportaget som arbetsmetod. Nästa kurstillfälle kommer våren 2017.

Välkommen till Hasseludden Yasuragi, den berömda japanska konferens- och badanläggningen i Saltsjö-Boo utanför Stockholm. Du kan föranmäla dig redan nu. Kursen vänder sig till dig som arbetar med nyhetsbrev, interntidning, intranät, kundtidning, medlemstidning eller extern webbplats. Kursen syftar till att ge deltagarna verktygen att genomföra professionella intervjuer i miljö och att utnyttja reportagets möjligheter. Du får träna på att ställa de rätta frågorna i olika situationer. Du lär dig John Sawatskys berömda intervjumetodik som är nyckeln till intressanta och läsvärda intervjuer, oavsett ämne. Kursen ger också nya kunskaper i konsten att citera människor i skrift och att redigera i långa utsagor. Analys av olika porträttgenrer och praktiska övningar ingår.
Efter en intensiv och praktiskt inriktad dag är du välkommen till den japanska badanläggningen för rogivande avkoppling i heta källor utom- och inomhus.
Pris: 3 900 kr exkl. moms. Medlemmar i Sveriges Kommunikatörer eller i Svenska Journalistförbundet har 10 procents rabatt. I priset ingår kursmaterial, dokumentation, förmiddags- och eftermiddagskaffe, lunch, badentré med baddräkt/badbyxor, yukata (kimono) och tofflor att ta med hem, samt tillgång till lounge med frukt- och tebuffé.
Läs mer om Hasseludden Yasuragi på www.yasuragi.se
Anmälan till kursen direkt till kursledaren Marianne Hühne von Seth, telefon 08-10 30 22 eller mobiltelefon 070 - 749 28 10 eller per e-post kurser/at/huhne.se

Aktuella uppdragsutbildningar

I februari 2017 föreläser jag i Stockholm på uppdrag av Journalistförbundets servicebolag för frilansjournalister.

Är du styrelseledamot i en bostadsrättsförening? Då kan du slipa på föreningens medlemsinformation eller få tips och råd hur du lockar läsare till ert nyhetsbrev. Organisationen Bostadsrätterna anordnar kurserna "Fem steg till bättre medlemsinformation" och "Vässa ditt nyhetsbrev. AB Marianne Hühne Journalistik håller dess utbildningar i bland annat Stockholm, Malmö och Göteborg.
Din egen bostadsrättsförening kan också anlita mig för hjälp med nyhetsbrev och webbnyheter.

Rubriker och ingresser på Yasuragi

Denna kurs återkommer under hösten 2017

Kom loss och formulera texterna som lockar läsare. Dags för årets andra redaktörs-och skrivseminarium på Hasseludden.
Svårt att få till rubriken som fångar läsaren? Lyfter ingressen inte? Behöver du hjälp att redigera dina egen och andras texter?
Då är det kanske dags för lite input? Välkommen till mycket snack och mycket verkstad i österländsk miljö på Hasseludden Yasuragi i SaltjöBoo utanför Stockholm under hösten 2014(datum kommer senare) kl 09.00 - 16.00
Efter en intensiv dag kan du runda av med välförtjänt japanskt bad bland annat i utomhuskällor med utsikt över fjärden. Anmälan till Pris: 3.900 kr exkl moms. Kursmaterial, lunch, kaffe med tilltugg och fruktbuffé samt japanskt bad ingår. Du får en yukata (kimono), tofflor och baddräkt/badbyxor att ta med hem.
Du kan lämna intresseanmälan till Ring gärna för mer information
telefon 08-10 30 22

skrivkurs för skolledare

Har du något viktigt att berätta? Den nya tidens informationsflöde ställer allt större krav på stilistisk kompetens hos skolledare. Webbtexter, föräldrainformation, rapporter och marknadsföring tillhör vardagen.

På beställning arrangerar jag utbildningar för skolledare i konsten att skriva begripligt, lockande och rätt. Alltid med målgruppen i fokus. Kan även beställas som studiedag.
"Tydligt, bra, många användbara tips, överskådligt" skrev en av många nöjda rektorer som deltagit i kursen i Stockholm". Jag har också hållit en uppskattad skrivutbildning på Skolverket.
Kontakta mig för referenser och information på 070-7492810 eller
Kursledare är Marianne Hühne von Seth

Konsten att skriva personporträtt juni 2017Personporträttet är en utmanande journalistisk genre. Den här utbildningen är för journalister och skribenter som vill fördjupa sina kunskaper i berättande journalistik med en människa i centrum för läsarens intresse. Vi arbetar med intervjuteknik, miljöskildring, närvarokänsla, hantering av flera källor, stilistik och textredigering. Nästa kurs: våren 2017. Du kan redan nu göra en intresseanmälan.


Tid, plats och pris
Tid: juni 2017, kl 09.00 - 16.00
Plats: Hasseludden Yasuragi, SaltsjöBoo utanför Stockholm.
Kursledare: Marianne Hühne von Seth, journalist och utbildare i journalistiskt skrivande.
Pris: 3 900 kronor exkl. moms
I priset ingår kursmaterial, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe, entré till det japanska badet, yukata, baddräkt/badbyxor och tofflor att ta med hem samt förfriskning i badet.
Anmälningar och information: Marianne Hühne von Seth, telefon 08-10 30 22 eller e-post

Skrivhjälp express

Nu kan du abonnera på skrivhjälp och coachning i arbetet med texter, webb, nyhetsbrev eller annat material.

Brukar du köra fast när du ska formulera texter på jobbet? Är ni ett företag som vill stärka ert varumärke med professionellt utformad information, modern svenska, språkriktighet och väl valda ord? Ibland står det still. Det är då ni ringer eller mejlar mig för snabb, kreativ och kunnig lösning på språkproblem, disposition, grammatik och ordval. Ett abonnemang på ett år där du får svar på dina frågor per telefon eller e-post under ett helt år kostar 3.900kr exkl. moms.Kontakta mig för mer information! Marianne Hühne von Seth,