Vässa din text

En effektiv och lockande text kan vara avgörande för hur ditt budskap ska nå fram. Metod, teknik och framförallt skrivträning är redskapen för att du ska nå ditt mål.

Höj kvaliteten på dina texter. Gå en kurs i journalistiskt skrivande och din webbtext, artikel eller rapport kommer att lyfta. Vi arbetar med autentiskt material och du får hjälp att utveckla både språk, stil och disposition. Målet är att du ska bli en säker skribent som fångar din läsare. Dessutom ska texten vara språkligt korrekt och formulerad på modern nutidssvenska.
Jag erbjuder rubrik- och ingresskurs för redaktörer, öppna skrivkurser för blandade grupper och tidningsgenomgångar med analys för intern- och personaltidningar.
Kontakta mig på 070-749 28 10 eller för mer information.
Kursledare: Marianne Hühne von Seth

Pressetik i praktiken


Många halkar in på journalistik genom att skriva i exempelvis personaltidning, kundtidning, nättidning eller på en webbplats . Men vilka regler och lagar gäller för journalistiska alster, på papper eller på nätet?
Jag föreläser lättsamt och lättillgängligt om dessa hörnstenar som är grundläggande i all journalistisk verksamhet. Välj mellan en teoretisk föreläsning eller ett seminarium som också innehåller arbete med praktikfall.

Kontakta mig på 08-103022 ellerSkriv som proffsen

Fånga det viktigaste, gör texten lockande, undvik krångelsvenska. Det är några enkla grundregler som kommer att göra underverk med ditt skrivande.

Skriver du webbtexter, rapporter, nyhetsbrev eller utredningstext på jobbet? Här är seminariet för dig som kört fast och som känner att dina formuleringar behöver bli spänstigare. Uppdatera samtidigt dina kunskaper när det gäller moderna skrivregler.
För att bli läst behöver du också formulera bra rubriker, vara tydlig i ditt budskap och ha fräschör i språket. Ut med byråkratsvenskan och in med en ledig och trovärdig vardagssvenska.
Men det är med skrivande som med andra kreativa processer. Utan träning blir metoden bara tomma ord.
Därför innehåller seminarierna många skrivövningar. Som bonus för du också en personlig skriftlig analys på en egen valfri text som du mejlar till kursledaren.
Kurslängd: En heldag kl 9 - 16
Tid: sommaren 2013
Plats: Centrala Stockholm alt. Malmö
Pris: 3.295 kronor plus moms
Kursledare: Marianne Hühne von Seth, Anmälningar: eller
telefon 08 - 103022
Ladda ner broschyr här
broschyr skrivkurs pdf